Sunday, September 20, 2009

20 september, Siem Reap

Gisteren de grensovergang gemaakt tussen Thailand en Cambodja. De oversteek is op zich al de moeite waard. Aangezien we met de trein kwamen vanuit Bangkok (de goedkoopste optie), moesten we vervoer vinden van het station naar de grensovergang. Dus moet je een tuk tuk driver vinden, die je eerst een veel te hoge prijs aanrekent voor het vervoer.

Eens het onderhandelen voorbij is word je naar de grensovergang gebracht, maar eerst stopt de tuk tuk driver sowieso nog eens aan een aantal ‘reisagentschappen’ die valse of veel te dure visums uitschrijven, of je een busticket voor over de grens proberen te verkopen, waarvoor hij ook een percentje krijgt.

Uiteindelijk, nadat we alle aanbiedingen afgeslaan hebben, worden we naar de ambassade van Cambodja in Thailand gebracht, waar we een visum kunnen kopen. Een visum voor Cambodja kost normaal gezien 20 dollar, de ambtenaren in de ambassade vroegen 29 dollar, en wilden geen goedkoper visum uitschrijven.
Chance dat we mee waren met een Tsjech, die ervaring had met die grensovergang tussen Thailand en Cambodja. Samen met hem direct naar de grens zelf geweest, en na wat discussieren toch een visum gekregen voor de reguliere 20 dollar. ’t Is heel anders dan in Europa hier, officiele ambtenaren zijn vaak niet te vertrouwen en meestal uit op een eigen percent.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Hah, leuke verhaaltjes! Blijven posten zou ik zeggen! Naesens

    ReplyDelete