Tuesday, September 29, 2009

Sihanoukville, 29 september

Paar dagen in Sihanoukville getsjoold nu. Machtig kuststadje in het zuiden van Cambodja. ’t Is regenseizoen, wat betekent dat er vrijwel geen toeristen zijn. Het strand staat vol met kleine strooien hutjes die allemaal goedkoop bier schenken en ’s avonds bbq aanbieden. Wanneer we hier in luie zetels liggen met de zee op drie meter afstand lijkt het een beetje op het einde van de wereld. Je kan hier trouwens ook zwemmen terwijl het regent, het water is sowieso warm genoeg.

Behalve zee is hier niet zo veel te zien. We kwamen hier oorspronkelijk slechts voor een dag of twee. Er is hier namelijk een vietnamese ambassade die visums uitgeeft zonder dat je je paspoort voor drie dagen moet afgeven. Maar aangezien we hier net op donderdagavond aankwamen, en vrijdag en zaterdag niet doorhadden dat het vrijdag en zaterdag was, en de ambassade op zondag waarschijnlijk gesloten zou zijn, moesten we hier blijven tot maandag. De ambassade van Vietnam zelf was behoorlijk rock ’n roll. Er stond een pingpongtafel om het wachten op het visum wat draaglijker te maken. We doen hier dus ook aan sport!

Op maandag een visum voor vietnam geregeld, om dan door te hebben dat we pas dinsdag een bus naar Ho Chi Minh kunnen nemen. Tzijn dus vijf dagen kust geworden. Mag ook wel eens, een beetje leegaarden.

Nu zitten we op de bus richting Ho Chi Minh. De baan is in een niet al te beste staat. Autosnelwegen kennen ze hier niet, en de bus rijdt niet sneller dan 60 km per uur en als we geen malchance hebben ligt er asfalt. Als alles goed gaat zijn we vanavond rond 19:00u in Ho Chi Minh, na een busrit van 10 uur.

Dag dag

No comments:

Post a Comment